
Ainekset
Mantelirouhe
200 g | sokeria |
120 g | kuorittuja manteleita |
Semifreddo
2 | keltuaista |
2 rkl | sokeria |
1 | appelsiinin raastettu kuori |
1 tl | kanelia |
3 dl | kuohukermaa |
2 | valkuaista |
2 rkl | tomusokeria |
1 rkl | mantelilikööriä |
Kirsikka-kanelihilloke
200 g | pakastekirsikoita |
150 g | hillosokeria |
½ dl | vettä |
1 | kanelitanko |
½ | sitruunan mehu |
Tee näin
Mantelirouhe
Paahda sokeri kattilassa. Lisää mantelit joukkoon ja kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä kovaksi ja jauha rouheeksi yleiskoneella.
Semifreddo
Sekoita keltuaiset, sokeri, appelsiinin kuori ja kaneli ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vaahdota myös valkuainen ja tomusokeri. Sekoita puolet sokeri-mantelirouheesta sekä mantelilikööri keltuaisvaahdon joukkoon.
Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kumoa massa vuokaan ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Pyöritä lusikalla palloja lautaselle ja tarjoa lisäkkeeksi kirsikka-kanelihilloketta. Koristele jäljelle jääneellä mantelirouheella.
Kirsikka-kanelihilloke
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoilua.