Ainekset

1 hampurilaissämpylä
1 rkl mustikka- tai vadelmahilloa
2 rkl rahka-kermavaahtoa
Tuoreita marjoja koristeeksi
1 rkl vaahterasiirappia

 

Rahka-kermavaahto

2 dl kuohukermaa
1 rkl kidesokeria
½ rkl vaniljasokeria
2 dl maitorahkaa

Tee näin

Sekoita kerman joukkoon sokerit ja vatkaa se vaahdoksi, kääntele vaahdon joukkoon rahka kaapimella niin, että se on sekoittunut, mutta säilyy vaahtona.

Valmista rahka-kermavaahto ja paahda sämpylä paahtimessa, ota sämpylä pois paahtimesta heti, kun sen leikkauspinta alkaa saada väriä. Levitä paahtuneen sämpylän pohjalle hillo ja sen päälle rahka-kermavaahto. Valuta vaahterasiirappi täytteiden päälle.