Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 1 pkt (350 g) Fazer Leipurit Fazerina keksijauhosekoitusta
Koristeluun:
- 1 rkl appelsiinimehua
- n. 1 ½ dl tomusokeria
- 50 g tummaa suklaata
- pähkinärouhetta, nonparelleja, sokeroitua appelsiininkuorta, kumkvattia yms.
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi tai margariini kevyesti vaahdoksi. Lisää keksijauhoseos joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneella 3-5 min, tai kunnes taikina on tasaista massaa.
- Muotoile taikinasta tiivis pötkö (halk. noin 5 cm) muovikelmun tai leivinpaperin sisään. Poista kelmu tai paperi ja leikkaa pötköstä n. 1 cm paksuisia keksejä. Vinkki: Voit halutessasi laittaa taikinapötkön hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään, jolloin siitä on helppo leikata paloja.
- Laita keksit leivinpaperin päälle uunipellille ja viimeistele niiden muoto tarvittaessa. Pakkauksesta tulee noin pellillinen keksejä. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 12-14 min.
- Koristele jäähtyneet keksit appelsiinimehu-tomusokeriseoksella ja/tai sulatetulla suklaalla. Ripottele kuorrutteelle halutessasi esim. appelsiininkuorta tai pähkinärouhetta.
Vinkki:
Viipalepipareita varten jaa taikina puoliksi ja muotoile kahdeksi pötköksi muovikelmun sisälle. Poista kelmu ja litistä pötköt vajaan sentin paksuisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi uunipellille. Paista 175 asteessa noin 12-14 min. Leikkaa levyt heti paiston jälkeen viipaleiksi ja koristele halutessasi kuorrutteilla ja ripotteilla.