Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 pkt (350 g) Fazer Leipurit Fazerina keksijauhosekoitusta

Koristeluun:

  • 1 rkl appelsiinimehua
  • n. 1 ½ dl tomusokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • pähkinärouhetta, nonparelleja, sokeroitua appelsiininkuorta, kumkvattia yms.

Tee näin

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa voi tai margariini kevyesti vaahdoksi. Lisää keksijauhoseos joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneella 3-5 min, tai kunnes taikina on tasaista massaa.
  2. Muotoile taikinasta tiivis pötkö (halk. noin 5 cm) muovikelmun tai leivinpaperin sisään. Poista kelmu tai paperi ja leikkaa pötköstä n. 1 cm paksuisia keksejä. Vinkki: Voit halutessasi laittaa taikinapötkön hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään, jolloin siitä on helppo leikata paloja.
  3. Laita keksit leivinpaperin päälle uunipellille ja viimeistele niiden muoto tarvittaessa. Pakkauksesta tulee noin pellillinen keksejä. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 12-14 min.
  4. Koristele jäähtyneet keksit appelsiinimehu-tomusokeriseoksella ja/tai sulatetulla suklaalla. Ripottele kuorrutteelle halutessasi esim. appelsiininkuorta tai pähkinärouhetta.

 

Vinkki:

Viipalepipareita varten jaa taikina puoliksi ja muotoile kahdeksi pötköksi muovikelmun sisälle. Poista kelmu ja litistä pötköt vajaan sentin paksuisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi uunipellille. Paista 175 asteessa noin 12-14 min. Leikkaa levyt heti paiston jälkeen viipaleiksi ja koristele halutessasi kuorrutteilla ja ripotteilla.