Ainekset

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl Fazer Alku Uuniomenaa
  • 1 dl vettä
  • ¼ öljyä

Täyte

Marenki

  • 1 dl säilykekikherneiden lientä
  • 1 dl sokeria

Lisäksi

Tee näin

  1. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sokeri. Yhdistä jauhoseos, Fazer Alku Uuniomena, vesi ja öljy, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225 asteessa noin 10 min. Kumoa kypsä levy heti paiston jälkeen puhtaalle leivinpaperille. Siisti reunat veitsellä. Levitä Fazer Alku Uuniomena pohjalle ja kääri varovasti rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  2. Vatkaa kikherneliemi kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Viimeisen sokerilisäyksen jälkeen, jatka vatkaamista vielä noin 2 min, tai kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Levitä marenki kääretortun pinnalle rennosti veitsellä. Ruskista marenki joko tohottimella, eli keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella, tai käyttämällä leivonnaista hetki uunissa grillivastusten alla.