Ainekset
Mutakakku
- 100 g maidotonta margariinia (tai voita)
- 3 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Fazer Cacao kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
- 3 kananmunaa
VEGAANINEN: Korvaa kananmunat, löydät listan kananmunan korvikkeista ja määristä täältä.
Lisäksi
Päärynävaahto
- 2,5 dl Fazer Aito Kauravispiä
- 3 rkl Fazer Vihreitä Kuulia päärynävalmistetta
- 2 rkl tummaa suklaarouhetta
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat kevyesti sulaan rasvaan ja lisää jauhoseos käännellen sekaan. Kääntele vain kunnes taikina on sekaisin.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20 min.
- Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.
- Levitä Fazer Vihreitä Kuulia päärynävalmistetta jäähtyneen kakun päälle.
Päärynävaahto
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja lisää sekaan käännellen Fazer Vihreitä Kuulia päärynävalmiste. Jätä vaahtoon selviä raitoja.
- Levitä päärynävaahto kakun päälle ja halutessasi viimeistele suklaarouheella.