Mutkatonta yhdessäoloa, hyviä makuja ja alkusyksyn tunnelmaa urbaanissa ympäristössä. Näistä raameista syntyivät helsinkiläisten Rasmuksen ja Emilian näköiset häät.

Fazerilla Brand Managerina työskentelevä Rasmus Bange ja morsiamensa Emilia ovat suunnitelleet häitään nyt vuoden verran. Syyskuu valikoitui juhlan ajankohdaksi, koska kesälomakaudella parilla itsellään ja myös monilla ystävillä on paljon muuta menoa – myös muita häitä. Häät haluttiin myös pitää parin kotikaupungissa Helsingissä urbaanissa ympäristössä, ja pienen selvittelyn jälkeen tilaksi valittiin Kalasataman Tukkutorialueella sijaitseva Agroksenmäen holvikellari.

”Emme halunneet tyypillisiä kesähäitä. Olemme molemmat syksyihmisiä, ja halusimme hyödyntää syksyn tunnelmaa myös juhlatilan valaistuksessa. Kynttilän valo ja hämärät illat tuovat juhlaan erityisen tunnelman, joka sopii myös hienosti entisenä oluttynnyreiden säilytystilana toimineeseen holvikellaritilaan”, Rasmus kuvailee.

Hääjuhla on rakennettu rennon yhdessäolon ja hyvien makumaailmoiden ympärille. Kolmen ruokalajin illallisen kruunaa Fazerin kondiittoreiden käsityönä valmistama kakku.

”Kävimme talvella Fazerin hääkakku-tastingissä maistelemassa Fazerin hääkakkuja, ja siellä alkoi hahmottua, minkälaista kakkua olemme hakemassa. Sovimme tapaamisen Karl Fazer Cafén kondiittorimestari Eero Paulamäen kanssa, jossa suunnittelimme juuri meille sopivan kakun. Emme ole perinteisten kermakakkujen ylimpiä ystäviä, vaan tavoittelemme enemmän juustokakkutyylistä, ulkonäöltään ja makumaailmaltaan yksinkertaisempaa ja vähemmän makeaa hääkakkua. Päädyimme kakkuvalinnassamme omenaiseen juustokakkuun, joka sopii niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin häihimme syksyn kynnyksellä. Omena on syksyn sesonkimaku, mitä on tietysti hienoa hyödyntää myös tarjoiluissa.

Kakun leikkaaminen on tietenkin oma ohjelmanumeronsa, mutta muuten hääparin tyyliin sopii enemmän kepeä tunnelma ja juhlat ystävien kanssa kuin perinteiset hääohjelmat.

”Vaikka häävieraita on tulossa reilusti, haluamme säilyttää iloisen ja rennon juhlatunnelman”, pari tiivistää.