Rennot hääjuhlat ovat suosiossa, olipa kyseessä talvi- tai kesähäät. Mutkattomuus näkyy myös tarjoiluissa, aidot maut ja maalaisromanttinen luonnollisuus on trendikästä.

Konstailematon hotdog-buffet, käsin tehty hääkakku ja ylenpalttinen karkki-buffet sopivat niin kesään kuin talveenkin.

Kesä on perinteisesti hääjuhlien aikaa. Perinteinen mansikkakakku on pitänyt pitkään pintansa kesähäiden kestosuosikkina, mutta hääparien uskallus kokeilla uutta ja erilaista on kasvanut. Tällä hetkellä pinnalla ovat tutut ja puhtaat maut sekä kotimaiset raaka-aineet, kuten suomalaiset marjat ja vaikkapa raparperi, jotka ovat parhaimmillaan juuri kesällä.

Kakkutrendit vaihtelevat - tietyt asiat pysyvät vuodesta toiseen

Kakkujen kanssa trendit etenevät usein hitaasti. Vieraille halutaan tarjota varmoja ja kaikkien rakastamia vaihtoehtoja.

- Juuri nyt suositaan yhä vahvemmin kausiajattelua. Kauden raaka-aineita käytetään ahkerasti, ja niiden makuja syvennetään esimerkiksi karamellisoinnin ja yllättävien mausteiden avulla. Omenat, herukat ja muut kotimaiset herkut saavat aistikkuutta mausteista kuten vaikkapa mustapippurista, kertoo Karl Fazer Cafén kondiittorimestari Eero Paulamäki.

Seuraavaksi makutrendiksi hän povaa eksotiikkaa: kookos ja ananas yllättävillä

- Kurkumaa ja sahramia on käytetty jo pitkään Pariisin konditorioissa, ja nyt trendi alkaa vähitellen rantautua myös Suomeen. Myös hääteeman tuominen mukaan juhlien makumaailmaan on selkeästi nousussa, Eero Paulamäki sanoo. makuyhdistelmillä ovat löytämässä tiensä myös kakkuihin ja leivonnaisiin. 

Talvihäät nostavat suosiotaan

Lumisessa talvimaisemassa on romantiikkaa, joka sopii yhä useamman mielestä myös hääjuhlaan. Talvihäät ovatkin kasvattaneet tasaisesti suosiotaan. Talven värikontrastit ja jäätynyt maisema inspiroivat myös hääkoristeluita ja pukeutumista.

Talvihäissä morsiusparin lisäksi vieraat joutuvat pohtimaan, miten pukeutua riittävän lämpimästi, mutta kuitenkin juhlavasti.

- Talvihäissä paleleville vieraille voi tarjota kuuman alkumaljan vaikkapa juhlapaikalla hääparia odotellessa. Maustettu kuuma kaakao rommitilkkasen kera lämmittää mukavasti pakkasen puremia vieraita. Hääparin saavuttua paikalle on sitten kuohuviinin - tai vaikka toisen kaakaomukillisen aika.

Hääparit arvostavat alusta alkaen käsin tehtyjä hääkakkuja, ja vaatimustaso kakkujen suhteen on nousussa. Talvihäissä kakkujen koristelu ja rakenne sallivat enemmän irrottelua kuin kesällä, jolloin kesäinen lämpötila asettaa rajoituksia sulavien tai pilaantuvien raaka-aineiden käytölle.

- Suklaa on vuodesta toiseen kestosuosikki niin tummana, maitosuklaisena kuin valkoisenakin. Tuhdimmat maut ovat talvihäiden vakiotrendejä – ja sopivatkin kylmään vuodenaikaan erinomaisesti, Eero Paulamäki toteaa.