Hääkakun täytyy olla kaunis, suussa sulava, ja sopia morsiusparin lisäksi myös juhlavieraille sekä hääjuhlan tunnelmaan. Morsiusparilla on lukemattomia päätöksiä tehtävänään ennen tärkeää päivää.

Fazer haluaa tehdä kakun valinnasta helpompaa järjestämällä hääkakku-tastingejä, joissa maisteltavana on kuusi erilaista hääkakkua. Kakkujen maistelutilaisuudessa hääparit saavat tutustua erityyppisiin kakkuihin ja maistella erilaisia makupareja. Maistelu etenee gastronomisessa järjestyksessä keveimmästä kakusta tuhdimpaan.

Hääkakkuja ja raaka-aineita on niin monenlaisia, etteivät morsiusparit aina edes ole tulleet ajatelleeksi, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Tällä hetkellä pinnalla ovat tutut ja puhtaat maut sekä kotimaiset raaka-aineet kuten suomalaiset marjat ja raparperi ja rukiinen kakkupohja. Myös mausteet, kuten kurkuma tai mustapippuri, ovat löytäneet juhlapöydän kakkuihin tuomaan uusia sävyjä perinteisiin kakkumakuihin. Suklaa on vuodesta toiseen kestosuosikki niin tummana, maitosuklaisena kuin valkoisenakin.

Häitä suunnitellessa hääkakku on hyvä valita mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kakku kannattaa varata mieluiten jo silloin, kun paikka ja juhlan päivämäärä ovat tiedossa. Tuolloin ei vielä tarvitse päättää kakun makua, raaka-aineita tai ulkonäköä, vaan se, mistä konditoriasta kakun haluaa. Kondiittorit voivat valmistaa vain tietyn määrän käsin tehtyjä kakkuja päivässä, minkä vuoksi ajoissa varaaminen on tärkeää etenkin kiireisimpänä hääsesonkina.

Fazer Cafén valikoimassa on kuusi erilaista hääkakkua. Jokaisesta Fazerin kakusta voi muokata omien toiveiden mukaisen esimerkiksi täytettä, kuorrutusta tai koristeluita vaihtelemalla. Kondiittorin kanssa voi myös suunnitella täysin ainutkertaisen kakun. Suurimmasta osasta kakkuja voidaan tehdä myös gluteeniton, ja tarvittaessa myös maidoton versio.

Fazerin hääkakku-tasting maksaa 10 euroa, kuohuviinin kanssa 14 euroa. Osallistuminen ei velvoita tilaamaan hääkakkua. Tasting-mahdollisuuksia voi tiedustella Karl Fazer Cafésta Helsingistä.

Fazer järjesti keväällä 2015 hääbloggaajille oman tasting-tilaisuuden. Tutustu tilaisuuksista kirjoitettuihin blogikirjoituksiin:

Samppanjaa, mansikoita, vadelmia ja tummaa suklaata: Fazerin hääkakku-tasting (Häähullu)

Fazer hääkakku-tasting "Samppanjaa ja mansikoita, vadelmainen tumma suklaa vai täyteläinen red velvet..." (Kaakaokermavaahdolla)

Fazerin hääkakku-tasting (Our love is a diamond)

Fazer hääkakku-tasting (Keittiö avec amour)

Fazer hääkakku-tasting (Herkkusuu)

Kakkutasting (Aamukahvilla)