Safarijuhlissa yhdistyvät savannin pehmeät värit, viidakon räiskyvä ilottelu sekä tietysti letkeän huoleton hauskanpito. Kaikki mukaan – hakuna matata!

Viidakkoseikkailu olohuoneessa!

Viidakon värikartta rakentuu pehmeistä luonnonsävyistä sekä kirkkaista väriläiskistä: vihreästä, ruskeasta, beigestä, oranssista, keltaisesta ja punaisesta. Safarijuhlissa eläinkuoseja ei voi olla liikaa – ne maastoutuvat pöydille, tuoleille sekä seinille levitetyille kangaspaloille. Taustalla soiva teemaan sopiva musiikki viimeistelee oikeat viidakkovibat!

Jukkapalmut sekä muut isolehtiset huonekasvit tuovat autenttista tunnelmaa. Isoja palmunlehtiä voi askarrella helposti myös kartongista: taita kartonki kahtia, leikkaa lehden muotoon ja tee sivuille pieniä lovia. Ruskeasta voimapaperista saa näyttäviä liaaneja rypistelemällä ja kierittelemällä ne pitkiksi pötköiksi. Jännittävin luola syntyy päällystämällä pöytä kankaalla ja asettamalla suuaukoksi vihreitä kreppipaperisuikaleita.

Safarijuhlissa eläinkuoseja ei voi olla liikaa!

Safariseikkailulle otetaan mukaan kaikki pehmo- ja muovieläimet sekä kartongista leikatut hahmot. Tee lapsille näppärästi kiikarit kiinnittämällä isolla kumilenkillä yhteen kaksi vihreällä paperilla päällystettyä wc-paperirullaa.

Kuka bongaa ensimmäisenä kirahvin? Entä piileskelevän marakatin? Ja missä vaappuva virtahepo taas oikein luuraa?

Luonnon inspiroima herkkupöytä

Sulauta herkkupöytä luontoon: kata takapihalle tai olohuoneen lattialle iso eläin- tai maastokuosinen kangas! Puiset kertakäyttöastiat, vihreät lautasliinat sekä leopardi- ja seeprateipein koristellut mukit sopivat safarikattaukseen. Vihreästä kartongista leikatut palmunlehdet toimivat kätevästi myös kertakäyttötabletteina.

Mikäli safarilla halutaan tarjoilla myös kakkua, voi keittiöstä hiipiä vielä hurja Tiikerikakku.

Herkkupöytään katetaan tertullinen minibanaaneja, kulhollinen vihreitä viinirypäleitä sekä lautasellinen värikkäästi koristeltuja Suffeli Bites cocktail-paloja. Pieniin kulhoihin lusikoitu Pantterikuvioinen Marianne-malja katoaa nopeasti safariseikkailijoiden suihin. Mikäli safarilla halutaan tarjoilla myös kakkua, voi keittiöstä hiipiä vielä hurja Tiikerikakku.

Eläinvisa ja hassunkurinen tarina

Mitä eläintä esitän?

Lapset noukkivat vuoronperää pussista lapun, johon on kirjoitettu eläimen nimi. Lappua ei näytetä muille. Leikkijä esittää valitsemaansa eläintä muiden arvaillessa, onko kyseessä apina, kirahvi tai vaikkapa papukaija. Ääntele, konttaa ja kerro, mitä syöt leikisti. Lopuksi jokaiselle annetaan upeasta suorituksesta raikuvat aplodit!

Hassunkurinen adjektiivitarina

Kirjoita safarijuhlista hauska tarina ilman adjektiiveja ja muita kuvailevia sanoja. Juhlien lopuksi pyydä lapsia keksimään mitä hullunkurisimpia kuvailusanoja, joilla täytät tarinan.

”Oli nariseva aamu. Pilkullinen Liisa odotti innokkaasti nakkimaisten safarijuhlien alkamista. Ensimmäisenä saapui kirkkaankeltainen Tiina, ja hetken päästä kotkottava Jussi sekä kiemurteleva Kalle. Kun vielä hirnuva Minna tuli paikalle, koko juhlaväki oli koossa.

Vieraiden saavuttua Liisa avasi jättimäisten vieraiden tuomat raidalliset kukkaset ja hiljaiset synttärilahjat. Seuraavaksi oli aika istuutua liikkuvaan synttäripöytään nauttimaan vinkuvista tarjoiluista. Pomppivan synttärikakun jälkeen karvaiset vieraat siirtyivät sokeriselle takapihalle leikkimään ja pelaamaan. Kaikilla oli marjaisan hauskaa. Kun vaaleanpunainen safaripäivä alkoi taittua suhisevaan iltaan, oli ruudullisten safarivieraiden aika lähteä kohti litteitä kotimajojaan. Pilkullinen Liisa hyvästeli kirkkaankeltaisen Tiinan, sitten kotkottavan Jussin ja lopuksi kiemurtelevan Kallen. Hän meinasi unohtaa hirnuvan Minnan, joka oli vielä kimaltavassa pihaviidakossa mutustamassa pippurisia safarieväitä. Viimeisenkin popittavan vieraan lähdettyä oli aika ummistaa lakritsiset silmät ja uneksia jo seuraavista kopisevista juhlista.

Tulosta tästä hauska Safarijuhlien kutsukortti!