
Ainekset
(14 kpl)
Taikina
2 | kananmunaa |
1,2 dl | muscovadosokeria |
150 g | sulatettua voita |
3,5 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
1 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | vaniljasokeria |
1 rkl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
1 dl | kinuskikastiketta |
14 | Omar-makeista |
Kuorrute
100 g | voita |
1 dl | tomusokeria |
½ prk | kondensoitua maitoa |
½ tl | vaniljasokeria |
Koristeluun | Omar-makeisia ja nonparelleja |
Tee näin
Taikina
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Vaahdota sokeri ja kananmunat.
- Lisää sula voi sekä kuiva-aineseos. Sekoita huolellisesti.
- Kääntele lopuksi kinuskikastike taikinan joukkoon.
- Annostele taikina muffinivuokiin ja paina jokaisen keskelle yksi Omar-makeinen.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Kuorrute
- Keitä kondensoitu maito kinuskiksi: laita avaamaton pakkaus kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen kahden tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä niin, että purkki on koko ajan veden alla.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä tomusokeri.
- Lisää puolet kinuskista sekä vaniljasokeri.
- Sekoita ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele Omar-makeisilla ja nonparelleilla.