Onginta, levyraati, aarteenetsintä, kadonnut esine ja sadan kääreen lahjapaketti. Lastenkutsujen ja synttärien rakastetut hittileikit ovat suosittuja vuodesta toiseen!

1. Onginta – rakastettu klassikko

Viuuuh, siima lentää kaaressa ja katoaa näkyvistä! Mitäköhän onkeen oikein tarttuu? Ongintapisteenä toimii oviaukkoon pingotettu lakana, sohva tai vaikkapa rappusten kaide. Sido oikean onkivavan siimaan tai keppiin kiinnitettyyn naruun pyykkipoika tai pieni kori. Syöteiksi sopivat kiemuraiset leikkimadot tai kartongista leikatut pikkukalat. Tarrat, vihkot, kynät, namipussit ja suklaapatukat ovat odotettuja onginta-apajia. Hei, nyt siima nykii!

2. Mikä tavara puuttuu?

Avainnippu, teroitin, kenkälusikka, Mustin kaulapanta, aamiaismuki, keltainen Lego-ukko… Hetkinen, tästähän puuttuu kahden euron kolikko! Kerää pöydälle noin kymmenen kodin pikkuesinettä. Kun kilpailijat kääntyvät selin, yksi esineistä katoaa. Kaikki kääntyvät takaisin ja se, joka hoksaa nopeimmin puuttuvan esineen, on kierroksen voittaja.

3. Sadan kääreen lahjapaketti

Paketoi pieni yllätys kerros kerrokselta kymmeniin eri lahjapapereihin. Teippiä ja nauhoja saa käyttää reilusti – lahjan ei pidäkään aueta liian helpolla! Juhlavieraat istuvat ringissä lattialla. Musiikin soidessa jokainen pakertaa vuorollaan paketin kimpussa. Kun musiikki loppuu, paketti siirtyy seuraavalle. Se, joka lopulta avaa lahjan, saa pitää yllätyksen. Jee, nyt se aukesi!

4. Levyraati ja oikea lastendisko!

Robinin Frontside Ollie – täydet kymmenen pistettä! Jaa jokaiselle tuomarille pistekortit 1–10. Valitse levyraatiin vaikkapa viisi kappaletta: lasten ehdottomia suosikkeja sekä yllätyksenä joku ihan pöhkö aikuisten biisi, jolle voi huoletta antaa surkimuspisteet.

Levyraadin jälkeen pidetään oikea lastendisko, jossa voittajabiisi soitetaan ainakin kymmenen kertaa! Innokkaita diskoilijoita kuvaavan videokameran voi yhdistää televisioon, jolloin lapset näkevät itsensä tanssimassa televisiossa kuin ihan oikeassa musavideossa!

”Mä silmiäni usko en, kun se tyttö teki sen. Täydellisen Frontside Ollien!”

5. Jännittävä aarteenetsintä

Aarteenetsintä on jännittävä juhlien lopetusnumero, jonka jälkeen lapset lähtevät hyvillä mielin pienten ystävänlahjojensa kanssa kotiin. Helpota aarteenmetsästäjien työtä vihjelappusten avulla: ”täällä katsellaan piirrettyjä” – olohuoneen sohva, ”tömistelen kanssasi leikkipuistoon” – ulkoilukenkä! Myös perinteiset kuumenee, kylmenee -vinkit ovat aina yhtä hauskoja. Kylmenee, kylmenee... Nyt lämpenee hieman, lämpenee enemmän, polttaa, POLTTAA!