
Ainekset
3 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 rkl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
ripaus | suolaa |
120 g | smetanaa |
1 dl | sulatettua voita tai margariinia |
2 rkl | nestemäistä punaista elintarvikeväriä |
1 rkl | omenaviinietikkaa |
Täyte ja kuorrutus
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
100 g | suolatonta voita |
3 dl | tomusokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
75 g (puoli pussia) | Fazer Marianne Crush -rouhetta tai murskattuja Marianne -karkkeja |
Koristelu
Punaisia Fazer Carneval -keksejä |
Tee näin
Vuoraa halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinan joukkoon. Lisää taikinaan smetana, sulatettu rasva, elintarvikeväri sekä etikka. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
Paista kakkua 180-asteisessa uunissa keskitasolla 60 minuuttia tai kun cocktailtikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ritilälle. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Valmista täyte ja kuorrutus: vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi massaksi. Mausta sokerilla sekä Marianne Crush -karkkimurskalla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja levitä täytettä kerrosten väliin sekä kakun päälle ja halutessasi myös reunoille. Koristele kakku lopuksi punaisilla Carneval-keksipaloilla.