
Ainekset
(12-15 kpl)
Taikina
3,5 dl | sokeria |
3,5 dl | vehnäjauhoja |
2,5 dl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
1 1/2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
1/2 tl | suolaa |
225 g | voita (jos käytät normaalisuolaista voita, älä lisää taikinaan suolaa) |
4 | munaa |
2,5 dl | turkkilaista jogurttia |
Kuorrute
110 g | huoneenlämpöistä voita |
4 dl | tomusokeria |
0,5 dl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
0,5 dl | Marianne Crush -rouhetta tai murskattuja Marianne -karkkeja |
2 rkl | kevytmaitoa tai kuohukermaa |
Koristeluun | Avec-pastilleja |
Tee näin
Taikina
- Ota voi huoneenlämpöön.
- Sekoita vatkauskulhossa keskenään kaikki kuivat aineet käyttäen puuhaarukkaa.
- Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja lisää se kuiviin aineisiin alkuun hitaasti ja voin pehmetessä keskinopeudella sähkövatkaimella vatkaten. Seos on valmis kun sen rakenne muistuttaa murotaikinaa.
- Sekoita voi-jauhoseokseen nopeasti munat ja turkkilainen jogurtti. Älä vatkaa.
- Täytä paperiset kuppikakkuvuoat reiluun puoleen väliin saakka taikinalla.
- Paista kuppikakkuja 10-15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kokeile kakkujen kypsyyttä hammastikulla. Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Kuorrute
- Vaahdota voi kulhossa vaaleaksi.
- Lisää varovasti siivilöiden joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa, kunnes seos on tasaista.
- Lisää Marianne Crush -rouhe ja maito tai kerma. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja lisää tomusokeria tai nestettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi.
- Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle ja koristele Avec-pastilleilla.