Hempeät pastellisävyt piristävät vaatteissa, kodinsisustuksessa ja keittiössä aina kevään tullen. Pimeän talven jälkeen herkkuvärien ympärille voi rakentaa koko juhlien teeman.

Pastellinväriseen juhlapöytään levitetään valkoisen sijasta vaaleanpunainen, vaaleansininen tai mintunvihreä pöytäliina, jonka seuraksi mummon vanhat ruusukupit ja –asetit istuvat täydellisesti. Lisäkoristukseksi riittävät pastelliset ilmapallot, hempeät kukat sekä kertakäyttöiset puiset aterimet, joihin kätevä maalaa pastelliväreillä raitoja tai vaikkapa palloja. Pastellivärisistä kartongeista leikatut, pitkien ja käteen sopivien tikkujen päihin liimatut hatut, viikset, sydämet ja silmälasit ovat hauska lisä, joiden kanssa vieraat voivat poseerata valokuvissa ja saada näin konkreettisen muiston juhlista. Pukukoodi on luonnollisestikin pastelli.

Klassikkokakun paluu

Ruokapuoleen kevätjuhlija panostaa. Juhlapöydän kunkku, tai pikemminkin prinsessa on marsipaanikuorrutteinen prinsessakakku. Sitä sekä pienempiä prinsessaleivoksia pastelliväreissä voi ostaa Fazerin konditoriapisteistä. Pastellista teemaa voi jatkaa myös Fazerin mansikkaisella Strawberry Mousse Cakella.

Pastellinväriseen kahvipöytään kuuluvat olennaisesti myös Fazerin myymäläleipomoissa ja kahviloissa myytävät suloiset macaron-leivokset. Makuina ovat vadelma, pistaasi, kahvi ja suklaa. Fazerin myymäläleipomoista kannattaa samalla napata mukaan myös marenkia, joka täydentää kepeästi pastellin väristä juhlapöytää. Marengit on helppo valmistaa myös itse ja värjätä pastellisävyihn elintarvikeväreillä. 

Kaupan keksihyllystä pöytään väriä tuovat Fazerin Carneval ja Carneval Prinsessa –keksit sekä sitruuna- ja kuningatarvohvelit.

Pastellivärien kanssa yhteen sopivat myös erilaiset suklaat, etenkin valkoinen suklaa. Jos haluat valmistaa juhliisi söpöjä cakepopseja, dippaa ne valkoiseen suklaaseen ja koristele värikkäillä Tutti Frutti -rakeilla tai nonparelleilla. Käärepaperillisista makeisista ehdottomia hittejä pastellijuhliin ovat Geisha, Kiss-Kiss ja Omar–karamellit sekä Suffelit.

Lasisissa tarjoilumaljoissa keksien, suklaan ja esimerkiksi eriväristen vaahtokarkkien sävyt pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Juhlakynnet lakataan pastellivärein, kevään meikit huokuvat hempeyttä ja hiuksiinkin on lupa sipaista hieman pinkkiä ja lilaa. Lopuksi ylle mintunvihreä sifonkimekko. Ja sen onnekkaan, joka saa vielä jostain käsiinsä ihanaa hattaraa, kannattaa hyödyntää tilaisuus – tai järjestää juhlat, ihan vain keväisen höytyväherkun kunniaksi.