Auringon tuoksu iholla, valkoisesta pumpulihiekasta pilkistävät varpaat, vaahtopäiden tasainen kohina.

Voit melkein tuntea, kuinka suupieliä kutitteleva hyvänolontunne sulattaa kaamoksen kohmettamat jäsenet ja lähettää mielesi laukkaamaan pitkin rantaviivan loputonta vapautta...

Jos pimeässä ulvova räntäsade tai paukkupakkanen ei vastaa mielesi paratiisia, voi talvinen elokuvailta tropiikin lämmössä nostattaa aurinkoisen hymyn takaisin huulillesi. Tarvitset tähän vain mukavan asennon, meren aalloista rantautuneen elokuvan, ja hyvää lomamatkaseuraa - ja seikkailu omalla kotisohvallasi on valmis alkamaan.

Lomahifistelijät voivat kohottaa tunnelmaa entisestään täyttämällä herkkukulhon kukkuroilleen, nostamalla aurinkolasit pään päälle ja nappaamalla oman kullan tai vaikkapa kokonaisen kaveriporukan kainaloonsa.

Lento FZ1921 Lomaparatiisiin lähtee viiden minuutin kuluttua, hyvää matkaa!

Talviolosuhteita uhmaavia elokuvia:

• The Beach: rantajännitystä aisteja hivelevällä salaisella laguunilla

• Pirates of the Caribbean 1-4: Jack Sparrow’n unohtumattomat meriseikkailut

• Sininen laguuni: romanttinen autiosaarielokuva kultaiselta 1980-luvulta

• Piin elämä: visuaalisesti häikäisevä venematka bengalintiikerin kanssa

• Cast Away - Tuuliajolla: tarina selviytymisestä autiolla saarella ja ystävyydestä Mr. Wilsoniksi nimetyn lentopallon kanssa

• Menolippu Mombasaan: nuorten kesäinen road movie

• Eat Pray Love - Omaa tietä etsimässä: maailman tarkastelua ja itsensä etsimistä uusista näkökulmista

Lopuksi varoituksen sana talviolosuhteita tietoisesti uhmaaville: sivuvaikutuksena voi ilmetä armotonta matkakuumetta ja halua luoda lumet pelkissä sortseissa ja t-paidassa. Oireita voi lievittää – mutta ei valitettavasti parantaa – selailemalla vanhoja lomakuvia, herkuttelemalla hedelmiä tihkuvilla Tutti Frutti -makeisilla tai katsomalla lisää valoenergian suloisessa joutilaisuudessa kylpeviä elokuvia.