Unohda cake popsit, tässä tulee todellinen herkkuinnovaatio, push pop!

Kuinka ollakaan Yhdysvalloista rantautuneen kakkuvillityksen idea on yksinkertainen. Muovinen, tikun päässä nököttävä säiliö täytetään vuoroin kakkupaloilla, vuoroin kakuntäytteellä ja koristellaan lopuksi makuihin sopivasti. Push pop –säiliöitä  voi ostaa esimerkiksi verkkokauppa Amazonista

Push popit ovat hauskaa tekemistä niin aikuisille kuin lastenkutsuillekin.

Lastenjuhliin push pop –tykötarpeet kannattaa valmistella omiin kuppeihinsa, joista lapset voivat lusikoida ne helposti kakkutuubeihin. Aikuisten synttäreille push popit voi koota valmiiksi ja asettaa ne pystyyn esimerkiksi korkeareunaiseen astiaan tai ruukkuun. 

Niin oudolta kuin se kuulostaakin, push popin kuvan nähdessään käy mielessä vain yksi asia: tätä täytyy kokeilla. Siispä toimeen.

Näin onnistut

Push popin kokoaminen aloitetaan kiinteällä ainesosalla, kakulla. Kakkutäytteeksi sopivat niin donitsit, browniet, muffinsit kuin itse leivottu sokerikakkukin. Koska push popit ovat aikamoista näpertelyä ovat valmiit leivonnaiset vaivattomin vaihtoehto. Leikkaa esimerkiksi Fazerin mustikka- tai kuningatarpiiraasta, Fazer Taikayö –suklaakakkurullasta, Dumle-muffinseista tai –donitseista pieniä ja riittävän ohuita, säiliöön sopivia paloja ja aseta ensimmäinen säiliön pohjalle. 

Kakkukerroksen päälle pursotetaan kermavaahtoa, maustettua moussea, voikreemiä tai muuta sitovaa ainesosaa. Täytteenä voi käyttää myös paksua jogurttia, rahkaa tai jäätelöä ja kerrosta voi maustaa esimerkiksi hillolla, suklaa- tai kinuskikastikkeella, granolalla tai hedelmillä ja marjoilla.

Kerrostamista jatketaan kakun ja pursotusten vuorotellessa siten, että säiliön päällimmäiseksi kerrokseksi jää pursotus. Komeuden koristeeksi ripotellaan Fazer Crush -tuoteperheen rakeita, Avec-pastilleja, suklaarouhetta tai nonparelleja. 

Push popin kokoamiseen saat vinkkejä vaihekuvista. Ja voilá, vai pitäisikö sanoa yes, sir!