Ainekset (10 annosta)

2 nippua kevätsipulia
1 kg jauhoista perunaa
¼ dl  luomurypsiöljyä
 2 dl kuivaa valkoviiniä
 1,5 l kasvislientä
 2 prk Yosa Greek Style
 50 g lehtikaalia
 1 l ketunleipiä
  suolaa ja pippuria

 

Tee näin

Pieni kevätsipulin vaaleat osat ja freesaa kattilassa öljyssä. Kuori perunat ja leikkaa reilun kokoisiksi palasiksi. Jatka freesaamista vielä hetki ja lisää valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia niin, että valkoviini kerkeää haihtua hieman. Lisää kasvislientä, kunnes perunat peittyvät. Keitä perunat kypsäksi ja lisää Yosat ja lehtikaalit. Kiehauta keitto ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jotta siitä tulee sopivan paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta ketunleivät joukkoon juuri ennen tarjoilua.