Ainekset

4 annosta

1 sipuli (150 g)
25 g inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 paprikaa
1/2-1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2-1 tl jauhettua korianteria
1/2-1 tl jauhettua kurkumaa
1/2 chili
4 1/2 dl raakoja linssejä
1 dl kasvislientä
5 dl kookosmaitoa
2 korianterinoksaa
  rypsiöljyä
  suolaa
  mustapippuria

Tee näin

Kuori sipulit, inkivääri sekä valkosipuli. Hienonna ne. Poista chilistä siemenet sekä kanta ja hienonna.

Halkaise paprikat ja poista siemenet sekä kannat. Leikkaa 1 cm kuutioiksi.

Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita, valkosipulia, paprikoita sekä inkivääriä ilman, että saavat väriä.

Lisää juustokumina, jauhettu korianteri, kurkuma sekä chili ja kuullota vielä 1 minuutti.

Lisää kattilaan huuhdellut linssit ja sekoita.

Lisää kasvisliemi sekä kookosmaito. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen kunnes linssit ovat kypsiä (katso tarkka keittoaika paketin kyljestä).

Hienonna korianterin lehtiosa. Mausta höystö suolalla sekä vastarouhitulla mustapippurilla oman maun mukaan. Koristele korianterilla.