Ainekset

4 annosta

1/2 munakoiso (300 g)
1 paprika
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 sipuli (150 g)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
5 dl paahdettua tomaattikastiketta
1 dl rusinoita
1 rkl kapriksia
1/2 dl balsamiviinietikkaa
100 g keitettyjä isoja valkoisia luomupapuja
2 persiljanoksaa
  suolaa

Tee näin

Poista munakoison kanta. Leikkaa 2 cm kuutioiksi. Laita kuutiot siivilään ja ripottele hyppysellinen suolaa niiden päälle. Sekoita ja anna munakoison 'itkeä' eli valua (mielellään yön yli kylmässä). Purista varovaisesti ylimääräiset nesteet pois.

Halkaise paprika pituussuunnassa ja poista siemenet sekä kanta. Leikkaa 2 cm kuutioiksi.

Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja hieman pienemmäksi.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita, paprikaa sekä valkosipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää munakoisot sekä tomaatit ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

Lisää tomaattikastike, kaprikset, rusinat sekä etikka ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valuta ja huuhtele pavut. Lisää höystöön ja mausta suolalla oman maun mukaan.

Hienonna persiljan lehtiosa ja sekoita muiden aineiden joukkoon.