
Ainekset
3 rkl | voita |
½ dl | vehnäjauhoja |
1 ½ l | maitoa |
300 g | esikäsiteltyä, pakastettua nokkosta |
sokeria | |
valkopippuria | |
jauhettua muskottipähkinää | |
suolaa |
Tee näin
Sulata voi paksupohjaisessa, pinnoitetussa kattilassa. Siirrä pois liedeltä ja lisää joukkoon vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Nosta takaisin liedelle ja lisää maito joukkoon hyvin käsivatkaimella sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää nokkonen ja kypsennä välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Mausta maun mukaan, älä enää keitä. Tarjoa ruis- tai näkkileivän kanssa.
Vinkki
Pakastetut nokkoset voi vaihtaa pakastepinaattiin. Keittoannokseen voi halutessaan lisätä keitetyn kananmunanpuolikkaan.