Ainekset

4 annosta

1 1/2 kg myskikurpitsaa
3 sitruunaa
1 dl oliiviöljyä
2 tl fenkolinsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl chipotlechilirouhetta (tavallinenkin chilirouhe käy)
1/4 pnt lehtipersiljaa
  suolaa

Tee näin

Leikkaa kurpitsojen kannat pois. Halkaise pituussuunnassa. Poista siemenet. Leikkaa kurpitsanpuolikkaat pituussuunnassa lohkoiksi.

Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa.

Raasta sitruunoiden kuoret talteen. Halkaise sitruunat ja purista mehu. 

Kuori ja hienonna sipuli.

Yhidstä oliiviöljy, sitruunamehu, sitruunan kuori, fenkolinsiemenet, valkosipuli sekä chili. Hiero seos kurpitsojen pintaan.

Paahda kurpitsoja 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Hienonna persiljan lehtiosa. Ripottele kurpitsojen päälle. 

Tarjoile hasselpähkinädukkahin ja paahdetun tomaattikastikkeen kera.