Ainekset

4 annosta

20 g inkivääriä
1 sipuli (170 g)
500 g palsternakkaa
8 dl kasvislientä
3 1/2 dl mantelimaitoa
3 rkl mantelilastuja
1/2 tl jauhettua valkopippuria
  rypsiöljyä
  suolaa

Tee näin

Kuori ja hienonna inkivääri. Kuori sipuli sekä palsternakka. Suikaloi sipuli ja pilko palsternakka 2 cm kuutioiksi.

Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipulia, palsternakkaa sekä inkivääriä 3 minuuttia.

Lisää kasvisliemi sekä valkopippuri. Keitä kasvikset kypsäksi. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi.

Lisää mantelimaito ja mausta oman maun mukaan suolalla.

Paahda kuivalla paistinpannulla mantelilastut kauniin ruskeiksi. Ripottele annoksiin koristeeksi.