
Ainekset
4 annosta
20 g | inkivääriä |
1 | sipuli (170 g) |
500 g | palsternakkaa |
8 dl | kasvislientä |
3 1/2 dl | mantelimaitoa |
3 rkl | mantelilastuja |
1/2 tl | jauhettua valkopippuria |
rypsiöljyä | |
suolaa |
Tee näin
Kuori ja hienonna inkivääri. Kuori sipuli sekä palsternakka. Suikaloi sipuli ja pilko palsternakka 2 cm kuutioiksi.
Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipulia, palsternakkaa sekä inkivääriä 3 minuuttia.
Lisää kasvisliemi sekä valkopippuri. Keitä kasvikset kypsäksi. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi.
Lisää mantelimaito ja mausta oman maun mukaan suolalla.
Paahda kuivalla paistinpannulla mantelilastut kauniin ruskeiksi. Ripottele annoksiin koristeeksi.