Ainekset

4 annosta

400 g palsternakkaa
1 dl keitettyjä mustia linssejä
(katso keitto-ohje paketin kyljestä)
1 pnt rucolaa
1 rkl pistaasidukkah'ia
  rypsiöljyä
  suolaa
  mustapippuria

Tee näin

Kuori palsternakka. Leikkaa pituussuunnassa puliksi ja halkaise vielä molemmat puoliskot. Leikkaa noin 1 cm paksuiksi vinoviipaleiksi. 

Hiero palsternakkaan loraus öljyä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes palsternakka on kypsää. Laita sivuun jäähtymään. 

Lisää jäähtyneiden palsternakkojen joukkoon kypsät linssit ja rucola. 

Sekoita dukkah sekä 1 tl öljyä salaatin sekaan. Voit halutessasi ottaa talteen osan dukkah'ista ja ripotella sen valmiin salaatin päälle koristeeksi.