Ainekset

4 annosta

Täyte:

8 punajuurta (800 g)
2 sipulia (300 g)
1 valkosipulinkynsi
1 dl rypsiöljyä
1 tl kuivattua timjamia
  suolaa

Kastike:

60 g voita
1 dl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
3 1/2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua valkopippuria

 

15 lasagnelevyjä (250 g)
300 g vuohenjuustoa
75 g pinaattia

Tee näin

Kuori punajuuret ja poista kannat. Raasta punajuuret karkealla raastinterällä.

Kuori sipulit sekä valkosipulit. Suikaloi sipulit sekä hienonna valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota punajuuria, sipuleita sekä valkosipulia noin 10 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Lisää timjamia sekä suolaa oman maun mukaan. Anna jäähtyä. Voit valmistaa täytteen lasagnea varten etukäteen.

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Kypsennä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 2 minuuttia. 

Lisää kasvisliemi ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.

Lisää kuohukerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia samalla sekoittaen. Voit valmistaa kastikkeen etukäteen lasagnea varten.

Levitä uunivuokaan kastiketta niin, että pohja peittyy. Asettele kerros lasagnelevyjä hieman limittäin kastikkeen päälle.

Ota sivuun hieman punajuuritäytettä koristelua varten. Levitä jäljelle jääneestä täytteestä puolet levyjen päälle. Murenna puolet vuohenjuustosta täytteen päälle.

Asettele puolet pinaatista juuston päälle. Levitä kolmasosa kastikkeesta pinaattien päälle. Asettele kerros lasagnelevyjä hieman limittäin kastikkeen päälle.

Levitä toinen puolisko täytteestä levyjen päälle. Murenna loput vuohenjuustot täytteen päälle. Asettele loput pinaatit juuston päälle.

Levitä puolet jäljellä olevasta kastikkeesta pinaattien päälle. Asettele kerros lasagnelevyjä hieman limittäin kastikkeen päälle. Levitä sivuun otettu punajuuritäyte koristeeksi levyjen päälle. Levitä loput kastikkeet täytteen päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, tarkista kypsyys. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.