
Ainekset
4 annosta
1/2 | punakaalia (300 g) |
1/4 | palsternakkaa (60 g) |
1 | appelsiini |
50 g | kuivattua taatelia |
1 tl | Dijon-sinappia (kokojyvä) |
1 rkl | sitruunamehua |
1/2 tl | sokeria |
1 | persiljanoksa |
rypsiöljyä | |
suolaa |
Tee näin
Poista punakaalista kanta sekä uloimmat lehdet. Halkaise pituussuunnassa kahtia ja leikkaa ohueksi suikaleeksi (juustohöylä on oiva apu).
Kuori palsternakka. Raasta karkealla raasteterällä.
Kuori appelsiini veitsellä siten, että valkoinen osa lähtee irti. Leikkaa noin 1 cm kuutioiksi.
Pilko taateleita veitsellä hieman pienemmiksi. Poista samalla mahdolliset kiven jäämät.
Yhdistä sinappi, sitruunamehu, loraus öljyä, sokeri sekä ripaus suolaa kastikkeeksi.
Sekoita ainekset sekä kastike keskenään. Anna maustua vähintään tunnin ennen tarjoilua.