
Ainekset
neljälle
Papu-vehnäoraspyree
300 g (noin 1 ½ tlk) | valutettuja, isoja, valkoisia tölkkipapuja |
1 | valkosipulinkynsi |
30 g (1 dl) | persiljaa |
40 g | vehnänorasta |
1 - 1,5 dl | kaurajuomaa (esim. Yosa) |
hienoa merisuolaa |
Suolakuoressa kypsennetty selleri
Suolataikina
1 dl | merisuolaa |
3,5 dl | vehnäjauhoa |
5,5 dl | ruisjauhoa |
5,5 dl | vettä |
1 | luomumukulaselleri |
Tee näin
Papu-vehnänoraspyree
Soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.
Suolakuoressa kypsennetty selleri
Suolataikina
Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kuori selleri ja kääri suolataikina sellerin ympärille niin, ettei jää yhtään reikää. Kypsennä selleri uunissa 190 °C 1-2 h. Voit kokeilla kypsyyttä pohjasta esim. paistomittarin piikillä.
Anna levätä kypsennyksen jälkeen 15 minuuttia ja poista sitten taikina. Leikkaa selleri lohkoiksi ja paista pannulla leikkauspinta ruskeaksi. Voit tarjota sellerin huoneenlämpöisenä. Koristele annos ketunleivillä ja erilaisilla villiyrteillä.