Ainekset

neljälle

Papu-vehnäoraspyree

300 g (noin 1 ½ tlk) valutettuja, isoja, valkoisia tölkkipapuja
1 valkosipulinkynsi
30 g (1 dl) persiljaa
40 g vehnänorasta
1 - 1,5 dl kaurajuomaa (esim. Oatly)
  hienoa merisuolaa

Suolakuoressa kypsennetty selleri

Suolataikina

1 dl merisuolaa
3,5 dl vehnäjauhoa
5,5 dl ruisjauhoa
5,5 dl vettä
1 luomumukulaselleri

Tee näin

Papu-vehnänoraspyree

Soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla.

Suolakuoressa kypsennetty selleri

Suolataikina

Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kuori selleri ja kääri suolataikina sellerin ympärille niin, ettei jää yhtään reikää. Kypsennä selleri uunissa 190 °C 1-2 h. Voit kokeilla kypsyyttä pohjasta esim. paistomittarin piikillä. 

Anna levätä kypsennyksen jälkeen 15 minuuttia ja poista sitten taikina. Leikkaa selleri lohkoiksi ja paista pannulla leikkauspinta ruskeaksi. Voit tarjota sellerin huoneenlämpöisenä. Koristele annos ketunleivillä ja erilaisilla villiyrteillä.

Mika Pesonen
Mika Pesonen
Keittiömestari