
Ainekset
neljälle
450 g | ruusukaalia |
450 g | punajuurta |
450 g | myskikurpitsaa |
150 g | herkkusieniä |
150 g (1 omena) | hapokasta omenaa, esim. Granny Smith |
50 g | romainesalaattia |
hieman öljyä ja suolaa | |
(saksanpähkinöitä) |
Kastike
0,5 dl | balsamicoetikkaa |
20 g (2 rkl) | puolukoita |
1 rkl | agavesisiirappia tai hunajaa |
0,5 dl | oliiviöljyä |
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria |
Tee näin
Kiehauta etikka ja puolukat ja lisää siirappi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää oliiviöljy ja anna jäähtyä. Paahda punajuuria kuorineen uunissa n. 180 °C 45-50 min kunnes kypsiä. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa punajuuri pieniksi lohkoiksi.
Putsaa ruusukaali ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja leikkaa kurpitsa samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa myös herkkusienet ja kuorittu omena samankokoisiksi lohkoiksi. Paista ruusukaali pannulla öljyssä, lisää sekaan herkkusienet ja omenat. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kurpitsa myös öljyllä ja suolalla ja paahda uunissa n. 200 °C 8-10 min.
Leikkaa romainesalaatti hieman pienemmäksi. Sekoita kaikki salaattiainekset ja kastike keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi koristella salaatin saksanpähkinöillä.