Ainekset

4 annosta

1 sipuli 8170 g)
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
150 g aurinkokuivattua tomaattia
150 g neulapapuja (haricot verts)
1 dl keitettyjä punaisia linssejä*
2 1/2 dl paahdettua tomaattikastiketta
6 dl kasvislientä
2 rkl sitruunamehua
2 tl savupaprikajauhetta
1 rkl fariinisokeria
1 tl kuivattua timjamia
2 tl chilirouhetta**
1 tl kokonaista anista
1 mintunoksa
  rypsiöljyä
  suolaa

*Katso keittoohje paketin kyljestä.
**Voit myös käyttää chilijauhetta.

Tee näin

Kuori sipuli ja valkosipulit. Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli 5 mm kuutioiksi.

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet sekä kannat. Leikkaa 5 mm kuutioiksi.

Kuumenna loraus öljyä kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, valkosipulit ja paprikat. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia. 

Lisää joukkoon savupaprikajauhe, chilirouhe, anis sekä timjami. Kuullota vielä hetki.

Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmäksi. Leikkaa neulapavut 1 cm paloiksi. Voit myös halutessasi käyttää esimerkiksi soijapapuja.

Lisää kattilaan tomaatit, linssit, tomaattikastike sekä kasvisliemi. Jos käytät muita papuja kuin neulapauja, voit lisätä ne tässä vaiheessa keittoon. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin ajan.

Lisää joukkoon sitruunamehu, neulapavut, fariinisokeri sekä suolaa oman maun mukaan. Kiehauta.

Hienonna mintun lehdet ja ripottele annoksiin.