
Ainekset
4 annosta
1 | sipuli 8170 g) |
2 | valkosipulinkynttä |
2 | paprikaa |
150 g | aurinkokuivattua tomaattia |
150 g | neulapapuja (haricot verts) |
1 dl | keitettyjä punaisia linssejä* |
2 1/2 dl | paahdettua tomaattikastiketta |
6 dl | kasvislientä |
2 rkl | sitruunamehua |
2 tl | savupaprikajauhetta |
1 rkl | fariinisokeria |
1 tl | kuivattua timjamia |
2 tl | chilirouhetta** |
1 tl | kokonaista anista |
1 | mintunoksa |
rypsiöljyä | |
suolaa |
*Katso keittoohje paketin kyljestä.
**Voit myös käyttää chilijauhetta.
Tee näin
Kuori sipuli ja valkosipulit. Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli 5 mm kuutioiksi.
Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet sekä kannat. Leikkaa 5 mm kuutioiksi.
Kuumenna loraus öljyä kattilassa. Lisää joukkoon sipulit, valkosipulit ja paprikat. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Lisää joukkoon savupaprikajauhe, chilirouhe, anis sekä timjami. Kuullota vielä hetki.
Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmäksi. Leikkaa neulapavut 1 cm paloiksi. Voit myös halutessasi käyttää esimerkiksi soijapapuja.
Lisää kattilaan tomaatit, linssit, tomaattikastike sekä kasvisliemi. Jos käytät muita papuja kuin neulapauja, voit lisätä ne tässä vaiheessa keittoon. Anna hautua miedolla lämmöllä tunnin ajan.
Lisää joukkoon sitruunamehu, neulapavut, fariinisokeri sekä suolaa oman maun mukaan. Kiehauta.
Hienonna mintun lehdet ja ripottele annoksiin.