
Ainekset
1 | sipuli |
2 | valkosipulin kynttä |
400 g | kuorittua palsternakkaa |
noin 9 dl | kasvis- tai kanalientä |
150 g | säilöttyjä valkoisia papuja |
100 g | tuoretta pinaattia |
50 g | tuoreita yrttejä maun mukaan (esimerkiksi basilika, oregano, rakuuna, persilja) |
ripaus | muskottipähkinää |
mustapippuria ja suolaa | |
vaaleaa leipää ja 1 valkosipulin kynsi krutonkeihin |
Tee näin
Kuivahtaneesta leivästä saa nopeasti maistuvia krutonkeja. Leikkaa leivästä noin 1cm x 1cm kuutioita. Paista leipäkuutioita ja kuorittua valkosipulin kynttä kuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes ne ovat ruskistuneet kauniisti. Valuta leipäkuutiot talouspaperin päällä.
Pilko sipulit ja palsternakat ja laita kattilaan. Lisää joukkoon liemi ja valutetut pavut. Keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Lisää joukkoon pinaatti ja yrtit. Keitä vielä 2 minuuttia. Soseuta ja mausta muskotilla, mustapippurilla ja suolalla.