Ainekset

Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl Fazer Ögon Cacao –kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kerma
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
100g – 150g  Marianne-rouhetta

Kuorrutus:

500 g valkoista sokerimassaa
250 g punaista sokerimassaa

 

Tee näin

Kääretorttu:

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia.

Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle kuumana ja anna jäähtyä.

Valmista täyte:

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri. Lisää tuorejuuston joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Ota muutama lusikallinen täytettä sivuun kääretortun pintaa varten. Sekoita Marianne-rouhe isompaan määrään täytettä.

Levitä täyte kääretorttupohjan päälle. Leikkaa pohjasta ohut siivu, jota käytetään kakun pinnalla. Kääri rullalle ja leikkaa rulla kahtia. Aseta rullat vierekkäin ja muotoile niistä Marianne-karkin muodot painelemalla rullia kevyesti. Leikkaa ohut siivu puoliksi ja aseta se rullien väliin. Levitä ilman rouhetta oleva täyte kääretortun pinnalle.

Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi matoksi ja asettele se kääretortturullien päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen massa reunoilta.

Kauli punainen sokerimassa ohueksi matoksi ja leikkaa suikaleiksi. Raidoita kakku punaisilla suikaleilla. Muotoile valkoisesta ja punaisesta sokerimassasta karkkipaperi-rusetit ja aseta ne kakun sivuille.

VINKKI! Jos sokerimassa tarttuu pöytään tai kaulimeen, niin voit käyttää apuna tomusokeria.

VINKKI! Tarvittaessa voit sipaista vettä suikaleen toiselle puolelle, jotta se tarttuu valkoiseen sokerimassaan kiinni.