Ainekset

Pohja:

6 kpl valkuaista
3 dl sirosokeria
2 tl maissijauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 tl valkoviinietikka

Täyte:

5-6 Marianne-keksiä
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
0,5 l mansikoita
  Päälle Marianne-crushia
  tuoretta minttua

 

Tee näin

Pohja: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen vaahdottamisen aikana. Sekoita viimeisen sokerierän joukkoon maissijauho ja raastettu sitruunan kuori. Lisää seos valkuaisvaahtoon hyvin vatkaten. Vatkaa viinietikka viimeisenä joukkoon. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Lusikoi massasta kaksi samankokoista marenkipohjaa (pyöreä tai suorakaiteen mallinen) (halkaisija 20-22 cm) leivinpaperin päälle. Reunat saavat olla keskustaa korkeammat. Paista 125-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia (tarkkaile, että pinta ei ruskistu) ja jäähdytä.

Päälle: Rouhi Marianne-keksit reiluiksi paloiksi veitsellä. Ripottele keksipalat marenkipohjan keskelle. Vaahdota kerma ja mausta kermavaahto sokerilla. Lusikoi kermavaahtoa keksipalojen päälle. Aseta toinen marenkilevy päälle ja koristele kakku kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla, Marianne-crushilla sekä Marianne-kekseillä.

Tarjoile heti!

Vinkki! Jos haluat gluteenittoman marenkikakun, jätä Marianne-keksit pois reseptistä.