Ainekset

Vegaaninen kakkupohja (4-6 kpl)
1 l vehnäjauhoa
4 dl perunajauhoa
6 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
7 dl Fazer Aito -kaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa

Kakkupohjan vuoraamiseen
2 rkl rypsiölyä
1 dl korppujauhoa
Vegaaninen suklaatäyte
4 dl Fazer Aito -kauravispiä
180 g Fazer Pure Dark -suklaata

Lisäksi
2 pussia Avec-pastilleja
pari palaa Fazer Pure Dark -suklaata

Tee näin

  1. Tee ensin kakkupohja. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa kaikki nestemäiset ainekset ja yhdistä sitten molempien kulhojen sisältö ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
  2. Voitele 2 kakkuvuokaa öljyllä ja vuoraa ne korppujauhoilla. Kaada
    kakkupohjaseos vuokiin ja kypsennä pohjia noin 45-55 min tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen niiden leikkaamista.
  3. Tee sitten suklaatäyte. Vispaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa ja sekoita se sitten kauravispin joukkoon. Jos kuorrute tuntuu liian jämäkältä, voit lisätä lorauksen kauravispiä ja se notkistuu.
  4. Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet, leikkaa ne vaakasuunnassa kahtia, jotta sinulla on yhteensä neljä kakkupohjaa. Jos olet veitsitaituri, voit leikata pohjista yhteensä 6 kerrosta.
  5. Pinoa kolme kakkupohjaa päällekkäin täyttäen välit suklaakuorrutteella.
    Reiätön kakkupohja säästetään kakun päällimmäiseksi kerrokseksi. Leikkaa pohjien keskustaan reikä käyttäen esim. juomalasin reunaa. Täytä kakun keskelle syntynyt onkalo Avec-pastilleilla, kuorruta kerros suklaakuorrutteella ja peitä se ehjällä kakkupohjalla. Kuorruta sitten koko kakku kauttaaltaan suklaakuorrutteella.
  6. Koristele kakku raastetulla suklaalla ja Avec-rakeilla.