Ainekset

35 kakkutikkaria

Kakkutaikina:

150 g Fazer Pure Dark 70 %
150 g Voi
1,5 dl Sokeri
3 kpl Kananmuna
3 rkl Maissitärkkelys
1 tl Leivinjahue
1 dl Kuohukerma

 

2,5 dl Mascarponejuusto
0,5 dl Tomusokeri
1 levy (100 g) Fazer Valkoinen leivontasuklaa
2 levyä (400 g) Karl Fazer Maitosuklaa
  Strösseleitä

Tee näin

Sulata voi ja suklaa yhdessä seokseksi. Esilämmitä uuni 160 asteeseen.

Lisää sulaneeseen voi-suklaaseokseen sokeri ja kanamunat hyvin sekoittaen. Lisää sen jälkeen yhteen sekoitettu maissitärkkelys ja leivinjauhe. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun noin 23 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista 160 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.

Murskaa jäähtynt kakkupohja yhdessä mascarponejuuston ja tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaisiksi kakkutikkari massaksi. Pyörittele massasta palloja. Pistä jokaiseen palloon kakkutikkari. Anna kovettua jääkapissa hetken.

Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Dippaa kakkutikkarit sulaneessa suklaassa ja pyörittele srtösseleissä kauttaaltaan. Nosta tikkarit pystyyn (vaikka juomalasiin) ja anna suklaan kovettua jääkaapissa.

Piia Raunio
Piia Raunio
Tuotekehittäjä ja kondiittorimestari