Ainekset

10-15 macaronia
noin 2 h (aktiivista tekemistä 40 min, passiivista tekemistä hieman yli tunti)

Ainekset

Macaron-marengit
105 g (hieman yli 2 dl) mantelijauhetta
100 g (hieman yli 1,5 dl) tomusokeria
1 rkl Fazerin kaakaojauhetta
100 g (noin 1,25 dl) sokeria
0,4 dl vettä
40 + 40 g (noin 1 + 1 valkuaista)

Geisha-ganache

0,75 dl kuohukermaa
1 Geisha-suklaalevy

Tee näin

1. Siivilöi mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää puolet
(40 g) valkuaisista ja sekoita paksuksi tahnaksi. Siirrä seos sivuun.
2. Tee italialainen marenki. Keitä sokerista ja vedestä 119-asteinen sokeriliemi. Lisää
sillä välin loput valkuaisista sekoituskulhoon. Vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Kun
valkuaiset ovat paksuuntuneetja liemi saavuttanut 119 asteen lämpötilan, kaada
liemi valkuaisten päälle ohuena nauhana samalla vatkaten. Kun kaikki liemestä on
lisätty, jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi ja kiiltäväksi
marengiksi.
3. Kääntele marenki hellästi aiemmin valmistettuun taikinaseokseen. Kun seos on
tasaista, siirrä se pursotinpussiin.
4. Pursota noin 1 € kolikon kokoisia kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele
peltiä napakasti työtasoa vasten poistaaksesi marengeista ilmakuplat. Jätä
marengit ”kuorettumaan” huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi ennen
kypsennystä. Lämmitä uuni sillä välin 140-asteiseksi.
5. Paista marenkeja uunissa noin 18 min.
6. Tee sillä välin Geisha-ganache. Lisää kerma ja Geisha-suklaa kulhoon ja
aseta se vesihauteeseen. Kuumenna seosta rauhallisesti välillä
sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä seos pursotinpussiin ja
jäähdytä täysin kylmäksi.
7. Kun marengit ovat kypsiä, siirrä ne ritilän päälle jäähtymään ja pursota sitten
Geisha-ganachea marenkien päälle ja paina toinen marenki tiukasti ganachen päälle.