Ainekset

Muffinssit:

3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 reilu tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 dl sokeria
1 dl Fazer Alku Kauraöljyä
2 dl Fazer Aito Kaurajuoma Baristaa
1 dl banaanisosetta
15 kpl muffinssivuokia

Täyte:

1 pss Fazer Pihlaja -marmeladimakeisia
0,5 dl kiehuvaa omenamehua

Kuorrutus:

1 prk Fazer Aito Kauravispiä
5 rkl sitruunamehua
3 rkl tomusokeria
tilkka keltaista (vegaanista) elintarvikeväriä
  Fazer Pihlaja -marmeladimakeisia ja Fazer Pihlaja Kettukarkki -makeisia

Tee näin

Sekoita kaikki kuivat aineet huolellisesti keskenään. Sen jälkeen sekoita omassa kulhossa kaikki nestemäiset raaka-aineet keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi.

Pursota tai lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Paista 170 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä rauhassa.

Valmista seuraavaksi hillo. Kuumenna omenamehu liedellä kiehuvaksi. Kaada pussillinen kääreettömiä Fazer Pihlaja -makeisia ja kuuma omenamehu blenderiin ja aja ne tasaiseksi hilloksi. Tee tikulla reikä jokaisen muffinssin keskelle ja pursota hilloa sisään.

Vispaa Fazer Aito Kauravispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, tomusokeri ja tilkka elintarvikeväriä. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kuorrutus ja koristele erilaisilla Fazer Pihlaja -makeisilla oman maun mukaan.

Vinkki! Jos haluat helpottaa tekemistä, voit myös jättää hillon tekemättä ja piilottaa muffinssin sisään pelkän Pihlaja-marmeladin.