Ainekset (10–12 annosta)

Pohja:

250 g Fazer Aito Vanilja -täytekeksejä
70 g voita

Täyte:

4 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 vaniljatanko
4 liivatetta
200 g paksua (turkkilaista) jugurttia
1 rkl sitruunan mehua

Koristeluun:

3 Fazer Aito Vanilja -täytekeksiä

Tee näin

Hienonna Fazer Aito Vanilja -keksit mahdollisimman hienoksi keksit tehosekoittimella tai murskaamalla muovipussin sisään laitetut keksit kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksirouheeseen.

Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna leivinpaperia, jolloin saat paineltua pohjan tiiviiksi ja seos ei tartu sormiin. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Katso vinkit vaniljan käsittelyyn täältä >>

Laita vaniljansiemenet ja vaniljatangon puolikkaat paksupohjaiseen kattilaan kerman kanssa. Lisää joukkoon sokeri ja kiehauta seos. Nosta pois hellalta.

Purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan kermaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista vaniljatangot kattilasta. (Huom! Älä heitä vaniljatankoja roskiin, vaan huuhtele ne ja nosta talouspaperin päälle valumaan myöhempää koristelua varten.)

Purista sitruunanmehu ja sekoita se ja jogurtti jäähtyneeseen kermaseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Nosta piirakka jääkaappiin ja anna hyytyä 3-4 tuntia.

Murskaa piiraan koristelua varten 1-2 Fazer Aito Vanilja -keksiä. Koristele piiras vaniljatangoilla ja keksimurskalla. Viimeistele nostamalla päälle kokonainen keksi.