
Ainekset
Pohja
175 g (1 paketti) Fazer Moomin -kuviokeksejä
75 g margariinia
Täyte
6 dl vispikermaa tai soijavispikermaa
350 g Fazer tumma premium -leivontasuklaata*
20 kpl Marianne-karkkeja murskattuna
Kuorrutus
20kpl Marianne-karkkeja murskattuna.
1,5 dl vispikermaa tai soijavispikermaa
50 g tummaa suklaata
Tilaa Marianne-karkkeja itsellesi tai lahjaksi Fazerin verkkokaupasta, Fazer Storesta.
Tee näin
Tee näin:
Pinnoita 24-26cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa muumikeksit ja sulata margariini. Yhdistä ja sekoita.
Painele keksiseos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Laita kylmään kovettumaan.
Paloittele leivontasuklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Murskaa Marianne-karkit esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa. Vaahdota kerma ja lisää sulatettu suklaa sekä Marianne-murska. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja valmista kuorrutus.
Kiehauta kerma ja lisää joukkoon murskatut Marianne-karkit sekä suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle niin että kuorrutetta valuu hieman reunoille
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua murskatuilla Marianne-karkeilla tai Marianne marengeilla.
Marianne-marengit
- 1½ dl kikhernelientä
- 1½ dl taloussokeria
- Marianne-karkkimurska
Valmistusohje
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä kuohkeaksi noin 5 minuuttia.
Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli noin 5 minuuttia.
Lisää valmiiseen vaahtoon Marianne-karkkimurska.
Pursota marengit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pursotinpussia apuna käyttäen.
Kuivata 80-100 asteessa 1,5 tuntia. Laita lämmöt sen jälkeen pois ja anna marengin kuivua jälkilämmöissä vielä 1-2 tuntia.
(Vinkki! Käytä marenkien tekemiseen vähäsuolaista kikhernelientä, kuten Pirkka. Voit käyttää kikherneet ruoanlaitossa mm. hummuksen tekemiseen tai kastikkeissa.)