Ainekset

(12–14 kpl)

Tee näin

  1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva leipäjauhoseokseen. Lisää vesi leipäjauhoseokseen ja sekoita voimakkaasti 2 min käsin tai koneella. Anna taikinan levätä kulhossa 20–25 min.
  2. Muotoile taikinasta 12–14 sämpylää pellille. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja tai öljyttyjä käsiä. Nostata sämpylöitä n. 10 min huoneenlämmössä liinan alla.
  3. Paista 225°C:ssa 15–20 min tai kunnes ovat saaneet väriä. Voit voidella sämpylät vedellä ennen paistoa tai suihkuttaa uuniin vettä samalla, kun laitat sämpylät paistumaan.

VINKKI! Jos haluat tehdä sisarussämpylöitä, pane sämpylät melkein kiinni toisiinsa, kun asettelet ne pellille kohoamaan.