Ainekset
Raparperipiirakka
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | piimää |
50 g | sulatettua voita |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
0,5 tl | ruokasoodaa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
4-5 dl | kuorittua ja pilkottua raparperia |
päälle sokeria |
Omar-vaahto
½ pussia (110g) | Omar-makeisia |
2 dl | kuohukermaa |
Tee näin
Valmista ensin Omar-vaahto. Kuumenna puolet kermasta pienessä kattilassa tai kasarissa. Lisää Omar-makeiset ja anna niiden sulaa, mutta älä keitä seosta. Sekoita tasaiseksi ja nosta liedeltä. Lisää loput kermasta ja kaada seos toiseen astiaan jäähtymään. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi, mieluiten yön yli jääkaapissa. Vaahdota seos kylmänä.
Raparperipiirakka: Sekoita sokeri ja piimä, lisää sula rasva sekä jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe. Levitä voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle raparperinpalat. Viimeistele sokerilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.