Ainekset
Pohja
135g | keksimurua (esim. kaurakeksi) |
15g | kaakaojauhetta |
20g | sokeria |
55g | voisulaa |
Suklaamassa
200g | tummaa Fazer Premium 70% suklaata |
4 kpl | kanamunan keltuaisia |
80g | tomusokeria |
25g | Sambal oelek -tahnaa (tulinen chilitahna) |
200g | maustamatonta tuorejuustoa |
200g | kuohukermaa |
Koristelu
300g | tummaa Fazer Premium 70% suklaata |
kaakaojauhetta |
Tee näin
Murskaa keksit pieniksi muruiksi esim. yleiskoneella. Lisää kaakaojauhe ja sokeri murujen sekaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele massa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa sulatusteholla. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja chilitahna. Lisää sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lopuksi kermavaahto. Sekoita varovaisesti tasaiseksi vaahdoksi. Kaada massa vuokaan, peitä kelmulla tai kannella ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Suklaakakun koristeiden viimeistely kannattaa tehdä ennen tarjoilua. Sulata 200 grammaa suklaata. Levitä sulanut suklaa leivinpaperilla päällystetylle tarjottimelle tai pellille ja tasoita lastalla. Heiluta alustaa, jotta suklaan pinnasta tulee sileä. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Suklaan jähmetyttyä vuole siitä juustohöylällä ohuita lastuja. Suklaan pehmetessä liikaa aseta se taas hetkeksi kylmään. Säilytä lastuja viileässä.
Sulata jäljelle jäänyt 100 grammaa suklaata vesihauteessa ja koristele jähmettyneen kakun reunat suklaaviiruin lusikalla. Asettele suklaalastut kauniiseen kekoon kakun päälle. Koristele sihdin läpi tomutetulla tummalla kaakaojauheella.
Maailman ihanin suklaakakku on valmis!