
Ainekset
(8-10 annosta)
Pohja: | |
175 g | keksimurua |
50 g | voita sulatettuna |
Täyte: | |
200 g | Fazer Taloussuklaata tai Fazer Tummaa leivontasuklaata |
2 dl | kuohukermaa |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa (halutessasi voit käyttää maustettua tuorejuustoa esim. appelsiinituorejuustoa) |
1 dl | tomusokeria |
Koristeluun: | |
Fazer Cacao -kaakaojauhetta | |
Fazer Taloussuklaata rouhittuna |
Tee näin
- Sekoita keksimurut ja voi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Laita keksipohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Rouhi suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto.
- Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä mieluiten yön yli.
- Koristele suklaarouheella ja kaakaojauheella.
Vinkki: lisää keksipohjaan 2 rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta, jos haluat suklaisemman pohjan!