Ainekset

12-14 palloa


noin 1 h + 1 h jäähtymiselle


Ainekset


2 pkt Wiener nougat -konvehteja
12-14 hasselpähkinää
2 levyä Fazer Pure Dark -suklaata
0,5 dl hasselpähkinärouhetta


Tarvitset lisäksi


12-14 hammastikkua
vahvan styroksi- tai pahvipalan, johon voit asettaa pallerot seisomaan

Tee näin

1.Sulata Wiener nougat -konvehdit kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Kun konvehdit ovat täysin sulaneet, siirrä massa laakeaan (mielellään tasapohjaiseen) astiaan ja siirrä jääkaappiin noin 40 minuutiksi tai kunnes se on kovettunut.

2. Aseta iso lusikka lasiin, jossa on kuumaa vettä. Tämä helpottaa nougatmassan kaapimista. Kun Wiener nougat -massa on jäähtynyt, kaavi kuumalla lusikalla siitä kaareva suikale ja aseta hasselpähkinä suikaleen sisään. Nipistele suikaleen reunat kiinni ja pyörittele siitä pallero. Voit halutessasi käyttää kumihanskoja. Työnnä hammastikku palleron keskiosaan asti ja aseta se seisomaan styroksi- tai pahvipalan päälle. Siirrä pallerot jäähtymään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.


3. Sulata sillä välin Fazer Pure Dark -suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sula siirrä se korkeareunaiseen kuppiin ja sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe.

4. Kun pallerot ovat jäähtyneet koviksi, dippaa ne sulaan suklaaseen pitäen kiinni hammastikusta. Varmista, että pallero peittyy kauttaaltaan suklaaseen. Aseta pallerot takaisin styroksipalalle ja jäähdytä viimeisen kerran noin 20 minuutin ajan.