Ainekset

1 iso kakku
noin 30 min

Kakkupohjat (3 kpl)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta

0,5 dl vehnäjauhoa jauhottamiseen

Mousse Fazerin sinisestä

4 dl kuohukermaa
200 g Fazerin sinistä, paloiteltuna

Lisäksi

3 Kismetiä, pieneksi paloiteltuna
3 Susua, pieneksi paloiteltuna
4-5 Suffelia, hyvin pieneksi rouhittuna
2 dl turkkilaista jogurttia


Viimeistelyyn

30-40 suosikkipatukkaasi ”muuriksi” kakun ympärille
koristeeksi suosikkipatukoitasi

Tee näin

1. Tee ensin kakkupohja, jos et käytä valmiskakkupohjia. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä
leivinjauhe keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon.
2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 min 175- asteisessa uunissa.
3. Kumoa kypsä kakku jäähtymään ritilälle. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja
vaakatasossa kolmeen kerrokseen.
4. Tee sitten suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan
hieman jäähtyä.
5. Lisää suklaa kerman joukkoon ja sekoita käännellen.
6. Aloita kakun kokoaminen. Tee kakusta oman näköisesi ja kokoa se haluamassasi
järjestyksessä. Tässä yksi esimerkki:
1. Kakkupohja
2. Kerros Fazerin Sininen -moussea
3. Kismet-paloja
4. Kakkupohja
5. Turkkilaista jogurttia
6. Susu-paloja
7. Kakkupohja
8. Peitä koko kakku ohuella kerroksella Fazerin Sininen -moussea
9. Rakenna Pätkiksistä tai muista suosikkipatukoistasi ”muuri” kakun ympärille
10. Murskaa Suffelia kakun pinnalle ja koristele kakku Kismeteillä, Susuilla,
Jimeillä ja Suffeleilla