Ainekset
(25 kpl)
Pohja
300 g | margariinia |
2,5 dl | sokeria |
2 kpl | kananmunaa |
3 dl | erikoisvehnäjauhoja |
3 dl | grahamvehnäjauhoja |
1 tl | soodaa tai |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte
7-8 dl | sokeroituja hilloja(lakkoja) |
1,5 tölkki | kermaviiliä |
100 g | Fazer Valkoinen leivontasuklaata (sulatettuna) |
2 kpl | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Koristeluun
4 dl | lakkoja |
50 g | Fazer Valkoinen leivontasuklaata |
Tee näin
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmunat mukaan yksitellen. Sekoita jauhot ja kohotusaine ja kääntele seos lastan avulla vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 13 minuuttia.
Levitä hillat tasaisesti esipaistetulle pohjalle. Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita täytteen muut ainekset ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Paista vielä noin 15 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Viimeistele koristelu sulatetulla Fazer Valkoinen -leivontasuklaalla. Makua ja mehevyyttä piirakka saa Fazer Valkoinen -leivontasuklaasta, jota kannattaa kokeilla maun mehevöittäjänä myös (50 g) myös pohjataikinassa. Hilla-valkosuklaapiirakka sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Tämä resepti voitti syksyllä 2007 järjestetyn reseptikilpailun juhlaleivontasarjan. Reseptin meille lähetti Riitta Alaluusua, Sodankylä.