Ainekset
150 g |
pehmeää voita |
1,5 dl |
sokeria |
3 kpl |
kananmunaa |
3 dl |
vehnäjauhoja |
2 tl |
leivinjauhetta |
2 tl |
vaniljasokeria |
2 |
limen raastettua kuorta ja mehua |
100 g |
Fazer Valkoinen leivontasuklaata sulatettuna |
Vuokaan
|
voisulaa ja korppujauhoja |
Koristeluun
|
valmista tai itse tehtyä sokerivesikuorrutetta |
|
Fazer Finlandia marmeladeja |
Tee näin
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös limen raastettu kuori ja mehu sekä sulatettu valkosuklaa. Vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi ja kaada se voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun neliön tai suorakaiteen muotoiseen n. 1,5 litran vetoiseen kakku- tai uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan.
Nosta kakku vadille ja kuorruta kakku sokerivesikuorrutuksella. Paloittele Finlandia marmeladit neljänsiksi ja koristele kakku marmeladeilla.