Ainekset
(8 annosta)
Pohja
150 g | Jyväshyvä kaurakeksejä |
75 g | voita tai margariinia |
1 rkl | fariinisokeria |
Täyte
200 g | Fazer Valkoinen leivontasuklaata |
250 g | paksua maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa |
2 dl | kuohukermaa |
Koristeluun
Fazer Cacao -kaakaojauhetta | |
mansikoita |
Tee näin
Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää fariinisokeri. Sekoita sekaan keksimurut. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoan pohjalle.
Puhdista mansikat ja leikkaa neljään osaan. Päällystä keksipohja mansikoilla. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sekaan jogurtti. Vaahdota kerma ja kääntele se suklaa-jogurttiseokseen. Kaada seos mansikoille.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Ennen tarjoilua sirottele pinnalle kaakaojauhetta ja koristele lopuksi mansikoilla.