
Ainekset
(9 kpl)
100 g | valkuaisia |
150 g | sokeria |
1/2 | vaniljatangon siemenet |
80 g | Fazerin tummaa vadelmasuklaata |
10 g | pakastekuivattuja vadelmia rouheena |
Tee näin
Sulata vadelmasuklaa ja nosta sivuun odottamaan. Vaahdota valkuaiset, kidesokeri sekä vanilja kovaksi marenkivaahdoksi. Kaada sula suklaa marengin joukkoon ja nostele muutamalla lastanvedolla hieman sekaisin. Älä sekoita enempää.
Nostele marenkia lastalla leivinpaperoidulle pellille rouheiksi kasoiksi. Ripottele runsaasti vadelmarouhetta marenkien pintaan.
Nosta pelti 120C uuniin ja laske lämpötila saman tien 100C.
Kuivata marenkeja uunissa noin 1,5 - 2 tuntia tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista.
Vinkki
Näin sulatat suklaan mikrossa
Näin sulatat suklaan vesihauteessa