
Ainekset
noin 10-15 hengelle
Pohja:
200g | Fazer Taloussuklaa |
350g | Voi |
2,5dl | Sokeri |
3dl | Vehnäjauho |
2dl | Fazer kaakaojauhe |
5tl | Leivinjauhe |
4kpl | Kananmunat |
3dl | Paistonkestävä marmeladi |
1dl | Kuohukerma |
Täyte:
14g | Liivatelehti |
250g | Mustaherukkapyree |
1,5dl | Sokeri |
1dl | Smetana |
5dl | Vispikerma |
200g | Kotimaisia vadelmia |
Kuorrutus:
1dl | Kuohukerma |
100g | Fazer taloussuklaa |
Tee näin
Pohja
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää seokseen sokeri. Siivilöi ja sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne seokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää kananmunat massaan ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Lisää marmeladi ja sekoita. Lisää viimeiseksi kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina kahteen noin 20 cm irtopohjavuokaan. Paista kakkuja 160 °C noin 50-60 minuuttia riippuen uunin tehosta. Jäähdytä pohjat hyvin, mielellään seuraavaan päivään.
Täyte
Liota liivate kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Nosta pois ja purista ylimääräinen vesi pois. Kiehauta pyree ja sokeri. Nosta liedeltä pois ja anna jäähtyä hieman. Lisää pehmenneet liivatteet lämpimän pyreen joukkoon ja sekoita ne hyvin. Jäähdytä seosta uudelleen. Lisää liivatteiden jälkeen smetana joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja pyreeseos keskenään mousseen nuolijan avulla. Hyydytä täytettä kylmässä, jotta se kovettuu täyttöä varten.
Kokoaminen
Irrota kakut vuuasta ja leikkaa ne varovaisesti kolmeen tasakokoiseen osaan täyttämistä varten.
Laita alimmaiseksi pohja. Levitä mustaherukkamoussea joka puolelle tasaisesti. Ripottele moussen päälle vadelmia. Sen jälkeen laita uusi pohja päälle ja paina kevyesti. Tee kerroksia haluamasi määrä, esimerkiksi 5 tai 6 kerrosta. Päällimmäisen kerroksen päälle ei laiteta moussea. Siisti reunat paletilla tai veitsellä suoraksi. Laita kakku hyytymään kylmään.
Kuorrutus
Kiehauta kerma varovaisesti. Varo polttamista. Kaada kuuma kerma pilkotun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken ja kaada epätasaisesti hyytyneen kakun päälle. Laita vielä kakku kylmään, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele makusi mukaan esimerkiksi marjoilla tai kukilla. Koristukseen voi käyttää myös ylijäänyttä kakkupohjaa tai moussea.