Ainekset
(20 annosta)
Taikina
250 g | margariinia |
2,5 dl | sokeria |
4 kpl | kananmunaa |
7 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | soodaa |
0,5 tl | suolaa |
0,5 dl | Fazer Cacao -kaakaojauhetta |
2 tl | vaniljasokeria |
120 g | Fazer Taloussuklaarouhetta |
4 dl | maitoa |
Hunaja-suklaaseos
250 g | Fazer Tumma leivontasuklaata |
1 dl | juoksevaa hunajaa |
2,5 dl | tomusokeria |
Vuokiin
margariinia | |
korppujauhoja |
Tarjoiluun
tuoretta ananasta | |
mansikoita | |
ananaskirsikoita | |
karambolaa | |
tomusokeria | |
hedelmäsalaattia | |
kermavaahtoa |
Tee näin
Voitele ja jauhota kolme erikokoista kakkuvuokaa (halkaisijat esimerkiksi 10, 18 ja 24). Sulata margariini. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita keskenään kuiva-aineet. Yhdistä rasvasula, sokeri-munavaahto sekä kuiva-aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa voideltuihin, jauhotettuihin vuokiin.
Kypsennä kakkuja 170-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 50–60 minuuttia. Tarkkaile pienintä kakkua paiston aikana, sillä sen voit ottaa pois hiukan aikaisemmin.
Päälle
1 annos hunaja-suklaaseosta (ks. ohje yllä)
2 pss ( 240 g) Fazer taloussuklaata
2 rkl ranskankermaa
Hunaja-suklaaseos
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Jäähdytä seos kovaksi esimerkiksi jääkaapissa.
Työstä kakkuihin panta hunajasuklaasta. Pehmitä seosta hiukan käsissä ja muotoile kolmeksi erikokoiseksi tangoksi. Kaulitse tangoista tomusokerin avulla kolme nauhaa. Jos seos lämpenee liikaa, nosta keskeneräinen nauha hetkeksi jääkaappiin viilenemään.
Sulata taloussuklaa ja sekoita joukkoon ranskankerma.
Sipaise suklaa-ranskankermaseosta ohuelti kakkujen reunoille ja päälle. Paina hunaja-suklaanauhat heti paikoilleen, jotta suklaa-ranskankermaseos toimii liiman tavoin. Nosta kakut päällekkäin. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua marjoin, hedelmin ja makeisin.
Voit työstää hunaja-suklaaseoksesta kakun päälle suklaaviuhkoja rypyttämällä ohueksi kaulitun nauhan. Tässä kakussa ei ole täytettä, joten se säilyy hyvin pidemmänkin ajan.
Tarjoa lisukkeena hedelmäsalaattia ja kermavaahtoa.