
Ainekset
(15 annosta)
Pohja
50 g | Valio voita |
175 g | keksimurua |
Suklaatäyte
3 | liivatelehteä |
2 dl | Valio kuohukermaa |
200 g | taloussuklaata |
1 prk (200 g) | Valio maustettua rahkaa appelsiini |
3/4 dl | sokeria |
2 rkl | likööriä (esim. manteli- tai Grand Marnier) |
Appelsiinirahkatäyte
4 | liivatelehteä |
2 dl | Valio kuohukermaa |
2 prk (à 200 g) | Valio maustettua rahkaa appelsiini |
2 rkl | sokeria |
2 rkl | sitruunamehua |
Pinnalle
3 - 4 dl | mansikoita |
appelsiinin kuorta raastettuna |
Tee näin
Pohja
- Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
Suklaatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
- Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
- Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.
Appelsiinirahkatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Yhdistä rahka ja sokeri.
- Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
- Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.
Pinnalle
- Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.